A WhatsApp végre hivatalosan is elérhető a Wear OS rendszert futtató órákon

A WhatsApp mostantól hivatalosan is elérhető a Wear OS okosórákon. Korábban több hónapig egy béta verzióval kellett beérnünk, de mostantól egy stabil, véglegesített változatot használhatunk.

Ahhoz, hogy az alkalmazást telepítsük, mindössze egy Wear OS 3 rendszert futtató okosórára van szükség. A WhatsApp applikáció segítségével új beszélgetéseket indíthatunk, szöveges üzenetekre válaszolhatunk, használhatunk emojikat, küldhetünk hangüzeneteket, illetve fogadhatjuk is a hívásokat, közvetlenül az okosórán.

Ráadásul ha a viselhető eszközünk rendelkezik mobil adatkapcsolattal, akkor mindezt egy párosított okostelefon nélkül is megtehetjük, teljesen önállóan. Az alkalmazás már egy ideje elérhető, és talán nem véletlenül élesítették a Samsung Unpacked eseménye előtt, amelyen hajlítható mobilok és prémium táblagépek mellett vadonatúj, Wear OS rendszert futtató okosórákat is be fognak jelenteni.

A Wear OS fejlődése természetesen itt nem áll meg, számítani lehet további újdonságokra is.Példának okáért a Google még májusban bejelentette, hogy a Spotify idén új csempéket ad ki a Wear OS rendszerre tervezett applikációjához, ami remélhetőleg további lendületet ad azok számára, akik a platformra fejlesztenek.

Így is kell lennie, mert a konkurencia is folyamatosan fejlődik, augusztus 4-én érkezik az új Harmony OS rendszer, amely még szorosabb együttműködést ígér a Huawei viselhető és egyéb eszközei között.

Forrás: GSMArena