A valódi innováció az Apple Watch X órákkal érkezik majd

Szeptemberben érkeznek az Apple Watch okosórák legújabb kiadásai, de az eddigi szivárogtatások és szóbeszédek alapján a készülékek esetében nem túl sok újdonságra lehet majd számítani. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman úgy véli, hogy ez a generáció lesz a legjelentéktelenebb frissítés a termékcsalád történetében. Viszont az utánuk következő Apple Watch X modellek már valódi és értékelhető előrelépést fognak jelenteni, új dizájnnal, pántokkal, érzékelőkkel.

Az Apple Watch Series 9 egy új és gyorsabb processzort, egy új színt hoz majd magával, de lényegében ezzel ki is merül az újdonságok sora. Ha valakinek megvan a 2022-es modell alig lesz oka újat vásárolni. Ráadásul ez az egész minden évben ugyanúgy lejátszódik, így most az Apple fejesei állítólag komoly belső megbeszélést folytatnak az okosórákkal kapcsolatos üzletpolitikáról. Állítólag azt tervezik, hogy az új frissítések hozzáadása között ezentúl hosszabb idő telik majd el, de amikor ezek megérkeznek, azok valóban figyelemreméltóak, és számosak lesznek.

Nagy az esélye annak, hogy az Apple folytatja az éves kiadási ciklust, leginkább azért, hogy megpróbáljon felhasználókat más márkáktól átcsábítani, a már meglévőket viszont nem igazán akarják rávenni arra, hogy évente cseréljenek. Természetesen közeledik a 10. generáció, amelyet a gyártó várhatóan Watch X-re fog keresztelni. A most szeptemberben debütáló készülékekkel szemben az X modellek jelentik majd a legnagyobb frissítést az Apple Watch órák történetében – állítja Gurman.

A gyártó állítólag azon van, hogy minél vékonyabb legyen a Watch X háza, illetve azt is meg fogják változtatni, miként csatlakoznak a pántok az óra testéhez. A jelenlegi megoldás eléggé helyigényes, és ezt a teret hasznosabb célokra, például az akkumulátor számára is fent lehetne tartani – vélekednek a bennfentesek. Az Apple valamilyen mágneses rögzítési rendszer bevezetését fontolgatja, de előfordulhat, hogy ez a megoldás nem lesz kész a jövőre esedékes megjelenéskor.

Az új okosórák LTPO OLED megjelenítők helyett már micro LED panelekkel érkezhetnek, feltéve, hogy a beszállítók meg tudják oldani a kellő mennyiségű, és persze minőségű, valamint nem utolsó sorban megfizethető kijelzők biztosítását. Mindezek mellett az Apple egy pár éve már dolgozik egy vérnyomásmérő rendszeren is, ami állítólag 2024-re el is készülhet, vagyis az belekerülhet a Watch X repertoárjába.

Forrás: GSMArena