A Samsung Galaxy Watch okosórák családi egészségkövetést kaphatnak

Miután valaki szétszedte a Samsung Health alkalmazást, a kódban egy hamarosan bevezetésre kerülő új funkció nyomait találta. Ennek révén lehetőségünk lesz arra, hogy az okostelefonunkon nyomon követhessük a gyermekek vagy más családtagok okosórája által gyűjtött egészségügyi adatokat.

Az egész egy jóváhagyási folyamattal kezdődik, amely biztosítja, hogy egy Samsung fiók feldolgozhassa a többi profil egészségügyi adatait. Vannak beépített adatvédelmi és biztonsági ellenőrzések, amelyek a visszaélések megakadályozására szolgálnak.

A családi csoport bármely tagja bármikor leállíthatja az adatmegosztást, vagy megváltoztathatja, hogy milyen jellegű információkat, illetve azokból mennyit oszt meg a másik fiókkal. A gyermekek egészségügyi adataihoz való hozzáféréshez szükséges a törvényes képviselő hozzájárulása is.

A megosztott adatok automatikusan törlődnek, és a megosztási engedély visszavonásra kerül, ha a felek hosszabb ideig inaktívak. Ezt követően újra végig kell zongorázni a teljes jóváhagyási folyamatot. Ahhoz, hogy az adatok ismét feltöltődjenek, a gyermekeknek, illetve hozzátartozóinknak folyamatosan viselniük kell a Galaxy Watch okosórát.

Nem nehéz kitalálni, hogy az új funkció a július 10-én hivatalosan is megjelenő Samsung Galaxy Watch 7 és Galaxy Watch Ultra készülékekkel együtt debütál majd. Természetesen a dél-koreai gyártót semmi nem gátolja abban, hogy ezt az opciót a régebbi modelleken is bevezesse, így abban bízunk, hogy a One UI 6 Watch frissítéssel együtt megérkezik a családi egészségkövetés lehetősége a korábbi Galaxy Watch órákra.

Forrás: Android Authority