A Samsung Galaxy Watch FE hamarabb érkezhet a vártnál

Már egy ideje hallani a Samsung Galaxy Watch FE érkezéséről, illetve arról is, hogy a gyártó Belgiumban Galaxy S24 készülékek mellé adja ajándékba, úgy, hogy az még meg sem jelent. Ez alapján arra lehetne következtetni, hogy a jóárasított okosóra nem a Galaxy Watch 7 készülékekkel együtt fog megjelenni, hanem jóval hamarabb. A legújabb szóbeszédek éppen ezt támasztják alá, ugyanis a Fan Edition okosóra, vagy jobban mondva, a Galaxy Watch 4 újrakiadása még ebben a hónapban bemutatkozhat a nagyközönség előtt.

A korábban Twitter, most X néven futó közösségi oldalon tevékenykedik egy szivárogtató, aki úgy tudja, hogy a Samsung Galaxy Watch FE június 24-én mutatkozhat be a nagyvilág előtt. Habár ez a hír nem különösebben alátámasztott, és éppen ezért érdemes fenntartásokkal kezelni, igazából lenne logika abban, ha a Samsung a következő Unpacked esemény előtt leplezné le az olcsóbb Galaxy Watch változatot.

Egyrészt azért, mert az Unpacked esemény már így is túlzsúfolt lesz: hajlítható mobilok érkeznek, a Watch 7 okosórák, egy új prémium modell, ami az Apple Watch Ultra sorozattal szeretne versenyezni, és még a gyártó első okosgyűrűje, a Galaxy Ring is ezen az eseményen fog debütálni. Így aztán megvolna a maga értelme annak, ha a Samsung Galaxy Watch FE ezektől a készülékektől független mutatkozna be.

A júniusi megjelenésnek jelenleg ugyanolyan esélye van, mint egy későbbinek. A Samsung Galaxy Watch FE most már szinte biztosan egy újra kiadott Galaxy Watch 4 lesz. A kiszivárgott specifikációk szerint a két készülék teljesen azonos, így az új változat sikerét elsősorban az ár dönti el. Egy korábbi szóbeszéd szerint az okosóra 199 euróért, vagyis nagyjából 78 000 forintért lesz kapható az Európai Unióban. Azt – ahogyan a forrást publikáló kollégák is rámutatnak – már mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy ez az összeg vonzóvá teszi-e a három éves hardverrel szerelt készüléket vagy sem.

Forrás: GSMArena