A Garmin bemutatta az Instinct 2 okosórákat, amiket tölteni sem kell

Napelemes okosóra korlátlan üzemidővel – ha ez az, amire már régóta vágysz, akkor érdemes megismerned az új Garmin Instinct 2 sorozatot.

Az órák kétféle méretben készülnek – az alapmodell 45 mm átmérőjű, a kisebb csuklójúak számára pedig létezik az Instinct 2S 40 mm-es verziója is. Valójában a kínálat elég bonyolult, annyi lehetőséggel, hogy nehéz összefoglalni.

A lényeg röviden, hogy két méretet kapunk, mindkettő elérhető nem napelemes és napelemes változatban. Vannak almodellek is, amelyek bizonyos szabadidős tevékenységekre, sőt, komoly szakmákhoz is készültek (ezekre még rátérünk). A színeket figyelembe véve 240 lehetséges kombináció létezik.

A Garmin Instinct 2 sorozat a korábbi generációra épül, de nagyobb felbontású kijelzővel bír – 176 x 176 pixel, a korábbi 128 x 128 pixel helyett.

Az Instinct okosórák monokróm, transzflektív LCD kijelzőket használnak az olvashatóság és (ami még fontosabb) az akkumulátor élettartam növelése érdekében.

A Garmin Connect IQ áruház lehetővé teszi, hogy alkalmazásokat és widgeteket töltsünk le az órára, hogy testre szabhassuk azt az edzés és a munka igényeihez. A vállalat hardvert és szoftvert is kölcsönzött más viselhető termékcsaládjaiból, beleértve az új napelemet és a pulzusmérő szenzort.

Maguk az órák műholdas helymeghatározással (GPS, GLONASS és Galileo), ABC-érzékelőkkel (magasságmérő, barométer és iránytű), valamint hőmérővel vannak felszerelve. Mint említettük, optikai pulzusszám és véroxigénszint mérő szenzor is van a fedélzeten.

Emellett Bluetooth és ANT+ csatlakozási lehetőség is van. Ez lehetővé teszi, hogy az óra adatokat olvasson más szenzoroktól (pl. egy pontosabb mellkaspántos pulzusmérő), de a saját adatait is elküldhesse mondjuk egy Peloton szobabiciklinek. Továbbá képes fogadni az értesítéseket az iOS vagy Android rendszerű telefonodról.

Ha egy Garmin Instinct 2 Solar órát vásárolsz, akkor az órát töltés nélkül korlátlan ideig használhatod. Ehhez az kell, hogy naponta legalább 3 órát tölts a szabadban 50 000 luxos körülmények között (összehasonlításképpen nyáron délben a környezeti fény meghaladhatja a 100 000 luxot is). A 45 mm-es Solar órák korlátlan ideig működhetnek okosóra üzemmódban, a 40 mm-esek csak akkumulátorkímélő üzemmódban képesek erre. A Garmin Pay egyébként csak a Solar órákon érhető el.

Ezek az alapórák, de van néhány speciális óra is. A Tactical Edition például a katonai személyzetet célozza meg, és rendelkezik Kill Switch kapcsolóval (törli az órán lévő összes adatot), Stealth móddal, éjjellátó szemüveg kompatibilitással, kettős formátumú helyzetkoordinátákkal és még sok mással. Ez nem csak vágyálom a Garmin részéről, egyes hadseregek valóban adnak okosórákat a katonáiknak, az amerikai haditengerészet például minden F/A-18-as pilótának adott egy Garmin Fenix 3-at még 2017-ben.

Egyébként létezik olyan kiadás is, amely a hivatásos teherautó-vezetőket célozza meg. A Surf Edition pedig azoknak készült, akik szeretik a vízi sportokat.

A Garmin Instinct 2 órák ára 350 dollártól (~110 ezer Ft) indul.

Forrás: GSMArena