A Noise Colorfit Plus 3 tisztára olyan, mint egy Apple Watch

Az indiai piacon örülhetnek egy újabb okosórának, ami ráadásul úgy néz ki, mint egy Apple Watch. A készülék a Noise Colorfit Plus 3 nevet viseli és nyilván messze nem kerül annyiba, mint az almás készülék, amit másol. Mondjuk olyan komoly felszereltséget sem kapott, de azért érdemes vele röviden megismerkedni ebben az uborkaszezonban.

A Noise sem ma kezdte, már egy ideje jelen vannak a mezőnyben, sikereket persze főleg Indiában aratnak, de ott a legnagyobb gyártók közé tartoznak, ami tekintve, hogy az ázsiai ország a második legnagyobb okosórás piac a világon, messze nem rossz eredmény. Az új készüléket nem most mutatták be, a forgalmazás viszont nemrég indult, így talán érdemes pár gondolat erejéig foglalkozni vele, még ha nálunk valószínűleg sosem lehet majd azt beszerezni. Persze, aki kellően eltökélt és járatos a külföldi webshopok világában, vagy van arrafelé ismerőse, rokonai, talán így is hozzájuthat egy példányhoz.

A Noise Colorfit Plus 3 1,96 colos TFT kijelzővel lett felszerelve, amelyet 2.5D-s üveg oltalmaz, a panel állítólag 550 nites maximális fényerőt produkál, vagyis nappali fényben is jól olvasható. A készülék külső borítása fémből készült, szilikon szíja pedig cserélhető, ezeket többféle színben is ki lehet választani. Létezik fekete, barna, ezüst, zöld és rózsa/pink árnyalat is.

A funkciók között megtalálható az úgynevezett Buzz Noise, amivel hívásokat lehet indítani, hozzá lehet férni a hívásnaplóhoz, illetve el lehet menteni összesen 10 kontaktot egyenesen az órába. Az okosóra nem képes önmagában ezekre a bravúrokra, kell egy párosított okostelefon is. Egy másik opció letiltják éjszakára az értesítéseket, hogy az okosóra tulajdonosa nyugodtan tudjon pihenni, az automatikus sport detekció pedig zökkenőmentes integrációt biztosít a felhasználók aktív életmódjába.

Természetesen a megszokott egészségkövetéssel kapcoslatos lehetőségek mindegyikére képes a készülék, vagyis van véroxigénszint-mérés, pulzusmérés, stressz-szint mérés, alvásmonitorozás, követi a hölgyek ciklusát, illetve felajánl néhány légzésgyakorlatot is. A beépített szoftver 170-nél is több számlapot, valamint 100 sport üzemmódot is magában foglal.

A Noise Colorfit Plus 3 akkumulátora képes biztosítani az akár 7 napos működési időt is egyetlen feltöltéssel, a külső borítás pedig IP68 besorolásnak megfelelően áll ellen a vízzel és a porral szemben. A Bluetooth hívásokat Bluetooth 5.3 modem teszi lehetővé, nyilván van beépített mikrofon és hangszóró is.

A készülék a mesterséges intelligencia asszisztensekkel is kompatibilis, bár a gyártói leírás nem közli egyértelműen, hogy melyekkel. A vezeték nélküli kapcsolat nem csupán hívások indítását vagy fogadását teszi lehetővé, rajta keresztül irányíthatóvá válik a párosított okostelefon multimédia lejátszója, illetve annak kamerái is.

A Noise Colorfit Plus 3 1799 indiai rupiát kóstál, ami magyar pénzben nagyjából 7500 Ft-ot jelent. Az Amazon India oldalán keresztül lehet beszerezni a készüléket.

Forrás: GizmoChina