A Huawei Watch Fit 3 megkapta európai bejelentését

A Huawei egy rakat terméket jelentett be a globális ergo az európai piacokra is. Laptop és táblagép is debütált azon a dubai rendezvényen, amelyet a mai napon tartott a kínai gyártó. Minket ezek kevésbé érdekelnek annál inkább a Watch Fit 3 okosóra, amely pehelykönnyű kivitelt és rendkívüli felszereltséget kapott.

A Huawei Watch Fit 3 hihetetlenül könnyű és vékony, mindössze 26 grammot nyom szíj nélkül, és csupán 9,9 mm-es a keresztmetszete. A téglalap alakú megjelenítő 1,82 hüvelykes, a gyártás során AMOLED technológiát alkalmaztak, a panel minden 4 oldalán ívelt. A képernyő/test aránya 77,4%.

Az újdonság által futtatott szoftver hasonlít ahhoz, ami a Huawei GT órákon van, így TrueSeen 5.5 pulzusmérést, alvásmonitorozást, légyzésfigyelést, valamint több, mint 100 aktivitási módot, és 660-nál is több edzéstervet kínál a jövendőbeli tulajdonos számára.

A Watch Fit 3 frissített kalóriaszámlálóval érkezik, amelyet először a Watch GT4-gyel vezettek be 2023 szeptemberében. Hála az új megjelenítőnek, a Watch Fit 3 sokkal jobban látható felhasználói felületet jelenít meg, amely teljes dizájn átalakítást, gazdag színeket és megnövelt méretű betűtípusokat kapott.

A Huawei valamiért nem szokott dicsekedni a viselhető készülékek akkumulátorának kapacitásával. A hivatalos közleményben csupán annyi áll, hogy a Watch Fit 3 akár 10 napig is kibírja egyetlen töltéssel, de komolyabb igénybevétel mellett is számítani lehet nagyjából 7 napos működési időre. Sajnos a készülék nem támogatja a vezeték nélküli töltést, így egy saját fejlesztésű, kétpines mágneses kábellel kell biztosítanunk az elveszett elektronok pótlását.

A Huawei Watch Fit 3 már előrendelhető az Egyesült Királyságban, illetve nálunk Európában is. A forgalmazók két hét múlva, május 22-én kezdik meg a készülék árusítását. Az okosóra 160 eurós indulóáron kerül forgalomba többféle színű tokkal és pánttal.

Forrás: GSMArena