A Google még több adatmentési lehetőséget biztosít a Wear OS-t futtató órákon

Bizonyos adatmentési lehetőségek már most elérhetőek a Wear OS operációs rendszeren, de ezeket a Google a jövőben szeretné tovább bővíteni. Legalábbis ez derül ki a legfrissebb jelentésekből.

9To5Google ízekre szedett néhány alkalmazást, és arra jutottak, hogy a Google az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgozott a Wear OS biztonsági mentés funkcióján. Az újságíró kollégák egészen pontosan a  Google Play szolgáltatások 22.42.12-es verziójában találtak erre utaló jeleket. Hamarosan lehetőségünk lesz arra, hogy az alkalmazásokat, az alkalmazások adatait, a készülék beállításait, az óra felületeket és más fontos adatokat elmentsünk. A készülékbeállítások közé tartoznak egyébként a Wi-Fi jelszavak, illetve az alkalmazások engedélyei is.

Az egészben az lesz a jó, hogy a funkció automatikusan fog működni, mihelyt az adott okosóra csatlakozik a Wi-Fi hálózathoz és a hálózati töltőhöz. A biztonsági mentésekhez a tárhelyet a Google One biztosítja majd. A biztonsági mentéseken kívül mást is fejlesztenek a Google munkatársai, például az Android rendszert futtató okostelefonokon lévő Wallet applikáció a Wear OS rendszert futtató órákon is kínál majd közlekedéssel, repülőjegyekkel és más fontos történésekkel kapcsolatos riasztásokat. Megjeleníti a tranzittevékenységet, értesíti a felhasználókat, ha a bérletük egyenlege fogyóban van vagy hamarosan lejár, valamint megjeleníti a mentett ajánlatokat és a repülési információkat.

A Google fejlesztésétől függetlenül a Samsung már most is kínál egy mentési lehetőséget a saját Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch 5 órai mellé, de ha a Google végre élesíti ezt a funkciót, a felhasználóknak legalább lesznek választási lehetőségei. Hogy ezek a fejlesztés alatt lévő opciók mikor lépnek életbe, azt egyelőre nem tudni, de sejtésünk szerint hamarosan elérhetővé válnak.

Forrás: Sammobile