A Garmin bemutatta a Vivoactive 5 GPS-es okosórát

A Garmin Vivoactive 5 GPS mostantól elérhető számos piacon, köztük Észak-Amerikában, illetve nálunk Európában is. A készülék a beépített navigáció mellett érdekes lehet az akár 11 napos üzemideje, a 42,2 mm-es kialakítás, illetve az 1,2 hüvelykes organikus képernyője miatt is. A számos egészségkövetéssel kapcsolatos funkció mellett a készüléket érintésmentes fizetésre is használhatjuk a Garmin Pay segítségével.

Szóbeszédekben és szivárgásokban már szerepelt a készülék, így egyáltalán nem újdonság, hogy 42,2 mm-es tokkal, 1,2 colos, 390 x 390 pixel felbontású AMOLED megjelenítővel rendelkezik, utóbbit Corning Gorilla Glass 3 oltalmazza a karcok ellen.

Az okosóra 23 grammot nyom a mérlegen, illetve 36-ot a pánttal együtt, a külső borítás az 5ATM minősítésnek megfelelően vízálló.

A Garmin órája átlagos felhasználás mellett 11 napig is bírhatja egyetlen feltöltéssel, de energiatakarékos üzemmódban akár 21 napig is elketyeg, All-Systems GNSS üzemmódban és zenelejátszás mellett nagyjából 8 órán át húzza a készülék.

Az okosóra funkciói között megtalálható a Body Battery nevű opció, amely a nap folyamán nyomon követi a felhasználó energiaszintjét, illetve az alvásmonitorozás mellé alvási tanácsadás is jár, ez segíthet a pihenés minőségének javításában.

A Morning Report áttekintést nyújt az éjszakai alvásról, de követhető a szervezet oxigénfelvételi képessége is (VO2 Max), ezeken kívül az óra még a fitnesz életkorod is meg tudja mondani.

30 beépített sport üzemmód biztosítja, hogy mindig a lehető legtöbbet hozd ki az edzésekből, ráadásul azok, akik kerekesszékesek, külön nekik való üzemmódot aktiválhatnak. Természetesen a Garmin Vivoactive 5 okostelefonhoz is csatlakoztatható, így képekkel spékelt intelligens értesítéseket kaphatunk a napi történésekről.

A párosított készülék az előfeltétele annak, hogy használjuk a Garmin Pay érintésmentes fizetést. A Garmin Vivoactive 5 GPS-es okosórát cirka 115 ezer forintos áron lehet megvásárolni az európai piacon, az okosórát négyféle árnyalatban kínálják.

Forrás: NotebookCheck