Ezt érdemes észben tartani, ha a Google Pixel Watch 3 ultraszélessávú funkcióit akarjuk használni

A Google Pixel Watch 3 az első olyan Wear OS operációs rendszert futtató okosóra, amely ultraszélessávú, vagyis UWB chippel lett felszerelve. Ez az aprócska hardveres elem lehetővé teszi a pontos helymeghatározást a készülékkereső szolgáltatás használata közben, de általa a készülék slusszkulcsként is működhet az ilyesmit támogató modern autók esetében. Van viszont egy apróság, amit érdemes észben tartani, ha szeretnénk ezt a lehetőséget igénybe venni.

Az ultraszélessávú funkciók nem működnek, ha az okosórával párosított okostelefon repülőgép üzemmódban van. Ezt akkor vették észre, amikor a Google Play Szolgáltatások béta verzióját valaki ízekre szedte. Mihelyt kikapcsoljuk a repülőgép üzemmódot, az okosóra automatikusan visszavált Bluetooth módról UWB-re, bár ehhez az is szükséges, hogy olyan országban tartózkodjunk, ahol ez az egész funkciócsomag egyáltalán támogatott.

Igazából egyáltalán nem furcsa ez az egész, hiszen hasonlóan viselkednek a Google Pixel és a Samsung Galaxy okostelefonok is, már amelyek támogatják ezt az adatátviteli lehetőséget. A repülőgép üzemmód ugyanis letiltja az UWB-kommunikációt az interferencia elkerülése érdekében.

Tehát, bár az UWB chip néhány izgalmas új lehetőséget kínál, érdemes észben tartani a repülőgép üzemmóddal kapcsolatos korlátozást. Ha erősen támaszkodsz ezekre az UWB-funkciókra, érdemes lehet kétszer is meggondolnod, mielőtt erre a módra váltanál.

Forrás: Android Authority