Megérkeztek az App Store kínálatába a kifejezetten Apple Watch Ultra órához fejlesztett alkalmazások

A múlt héten debütáltak az új Apple Watch 8 okosórák, de mellettük érkezett egy igazi különlegesség is, az Apple Watch Ultra képében. A készülék még nem került a boltok polcaira, annak forgalmazása szeptember 23-án indul, ám az okosóra mellé fejlesztett alkalmazások már elérhetőek az App Store kínálatában.

Az Apple Watch Ultra nem egy átlagos okosóra és egyáltalán nem az átlagos felhasználó számára készült. Rengeteg olyan funkcióval lett felvértezve, amelyeket a legkeményebb körülmények között sportolók, illetve az állandóan szabad ég alatt lévő userek számára fejlesztett az almás gyártó. Persze egy átlagember is simán használhatja a készüléket, de mivel az ára igencsak borsos, érdemes jól megfontolni a beszerzését.

Mivel az Apple Watch Ultra rendelkezik néhány sajátságos funkcióval, nem meglepő, hogy készítettek néhány kifejezetten az okosórához szánt alkalmazást is. Két ilyen applikáció került most az App Store kínálatába, az egyik a Siren a másik pedig a Depth. Az alkalmazások érkezéséről a 9to5Mac számolt be.

A Siren segítségével az okosóra képes lesz kiadni egy 86 decibeles riasztást, amely az Apple szerint 180 méteres körzetben hallható. Az eltévedt túrázók, hegymászók számára hatalmas segítség lehet ez a vészhelyzeti opció. A Depth leginkább a búvároknak lehet hasznos, kis túlzással képes helyettesíteni egy merülési számítógépet, vagyis méri az aktuális nehézséget, a víz hőmérsékletét, illetve a víz alatt töltött idő tartamát, egyebek mellett. Az alkalmazás akár 40 méter mélységben is tökéletesen használható, legalábbis a fejlesztők ígérete szerint.

Az applikációk egyszerű felhasználói felülettel rendelkeznek, hogy a vezérlésük még véletlenül se legyen bonyolult, miközben mindenféle s sportokat űz az Apple Watch Ultra tulajdonosa. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ezek az alkalmazások nem telepíthetőek a hagyományos Apple Watch modellekre. Csak azért kerültek be az App Store kínálatába, hogy a felhasználók eltávolíthassák őket, majd újra telepíthessék, amennyiben szükséges. Az Apple Watch Ultra által futtatott szoftver tartalmazni fogja mindkét alkalmazást.

Forrás: PhoneArena