Megérkezett az első nagyobb frissítés a Google Pixel Watch-hoz

A Google nemrégiben mutatta be első okosóráját, amit oly sokáig várt a szakma és persze a cég rajongói. Napokkal ezelőtt értekezett rá egy rakat új funkció, amelyekről mi is beszámoltunk és bár az első nagyobb frissítés, mely tegnap érkezett nem akkora nagy szám, mint egy készletnyi új opció és lehetőség, azért az új firmware tartalmaz néhány hasznos és érdekes újítást.

A frissítés a szokott módon, OTA terjesztéssel válik elérhetővé mégpedig az RWD9.220429.070 build számmal. Az újítások között szerepel például az, hogy mostantól egyetlen koppintással lehet engedélyezni ,vagy letiltani az akkumulátor-kímélő üzemmódot.

Kijavították azt a hibát, amikor a számlapok nem a megfelelő adatokat jelezték ki, illetve a hands-free vagyis a kéz nélküli hívások indítását is helyrekalapálták, ezzel a funkcióval is voltak ugyanis gondok egyes felhasználók esetében. Az edzésekkel kapcsolatos információk egy részét nem mindig jelenítette meg a kijelző, most ezt a bugot is kiküszöbölték a Google fejlesztői.

A főleg hibajavításokat tartalmazó frissítés egyúttal elhozta a decemberi biztonsági foltot is a készülékre. Ha netán birtokolsz egy ilyen okosórát, de még nem érkezett meg az adatcsomag, akkor sem kell aggódni, a keresőóriás szerint minden Wear OS 3.5 rendszert futtató modell megkapja majd azt, az elkövetkezendő hetekben.

Amúgy a Pixel 7 okostelefonok is kaptak néhány hasznos újítást, mostantól külön előfizetés nélkül elérhető rajtuk a Google VPN szolgáltatása, van egy új Clear Calling funkció, ami a háttérzajokat szűri telefonálás közben, illetve a beszédet szöveggé átíró Recorder, amely beszed alapján még formázni is képes a leírt sorokat, illetve címkézni a beszélgetőpartnereket, vagyis ideális eszköz lehet interjúk készítéséhez.

Forrás: PhoneArena