Megérkezett az alkalmazás, amely búvárszámítógépet csinál az Apple Watch Ultrából

Az Apple Watch Ultra szeptemberben mutatkozott be, jelen pillanatban ez a legtartósabb, legstrapabíróbb almás okosóra, ami csak létezik. Amikor bemutatták a készüléket, az egyik központi eleme a marketing kampánynak az volt, hogy az óra használható lesz búvárszámítógép gyanánt is, mihelyt megérkezik hozzá a megfelelő alkalmazás. Nos, az a bizonyos applikáció megérkezett, az Oceanic+ nevet viseli és hasznos segítsége lesz a mélyvízi utazásokra induló Apple Watch Ultra tulajdonosoknak.

Az alkalmazást az Apple és a Huish Outdoors közösen tervezte, a segítségével az óra számos, a búvárok számára fontos információhoz biztosít hozzáférést. Az Apple Watch Ultra akár 40 méteres mélységig is alámerülhet, és különböző mélységmérő- illetve vízhőmérséklet-érzékelők révén képes hasznosítható adatokat gyűjteni a tulajdonos számára. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Az új alkalmazás például figyelmeztetheti a búvárokat, ha túl gyorsan ereszkednek vagy emelkednek, valamint képes megmutatni a felszínre való visszatérés becsült idejét. Az applikációban iránytű lehetőség is van, illetve egy olyan útvonaltervező is, amely figyelembe veszi az árapályt, illetve a hőmérséklet mellett a látási viszonyokat, plusz az áramlatokat is. Az alkalmazással összehangolt óralap egyebek mellett a repüléstilalmi, illetve a felszíni időt is képes jelezni.

Ha valami ennyire hasznos, akkor nem lehet ingyenes, de ezen már valószínűleg senki nem lepődik meg. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az applikációnak van egy díjmentes, ám jócskán korlátozott változata, ahhoz, hogy az összes hasznos lehetőséget feloldjuk, választanunk kell az előfizetési szintek közül.

Ha csak ritkán merülünk alá, egy nyaralás, vagy egy utazás során, a napi 5 dolláros opció is teljesen jó lehet, ha kicsit többet találkozunk a mélységgel, akkor érdemes megfontolni a havi 10 dolláros verziót, az Apple Watch Ultrát birtokló professzionális búvároknak pedig a 80 dolláros, egész évre érvényes előfizetési szint lehet a legmegfelelőbb. Van egyébként családi csomag is, ami évente 130 dollárba kerül.

Az Oceanic+ alkalmazás futtatásához szükséges nyilván egy Apple Watch Ultra, amelynek watchOS 9.1 rendszert kell futtatnia, illetve egy minimum iOS 16.1 rendszert futtató, legalább iPhone 8, vagy annál újabb Apple okostelefon. Az alkalmazás – akárcsak maga az óra -rétegigényt szolgál ki, de azért jó tudni, hogy egy ilyen opció is rendelkezésre áll.

Forrás: GSMArena