Fontos frissítést kapott a Huawei Watch 3 és a Watch 3 Pro

A Huawei nemrég kibocsátott egy új firmware-frissítést a Watch 3 és a Watch 3 Pro okosórák globális kiadásaihoz. A frissítésben nincsenek új funkciók, sem érdekességek, a kínai gyártó egyszerűen befoltozott egy sebezhetőséget, amely kijátszotta a Bluetooth párosítási folyamatot.

Az új frissítés az okosórák Kínán kívül értékesített változataihoz érkezett, a becsületes neve 3.0.0.159 (C605E2R1P2), a firmware-frissítés nagyjából 259 MB-os letöltést jelent. A Huawei általában szakaszosan szokta kiszórni a szoftverfrissítéseket, ezért eltarthat egy pár hétig, mire az új update minden régióban minden készülékre eljut.

Az itt látható képernyőmentés alapján a Harmony OS 3 alapokon nyugvó build semmilyen jelentős változtatást nem eszközöl a Huawei Watch 3 és Watch 3 Pro modellek szoftverében.

Ráadásul a gyártó valamilyen ismeretlen okból kifolyólag nem tette közzé a szokásos utalásokat az alkalmazott optimalizálásokkal és hibajavításokkal kapcsolatban, a leírás szerint a 3.0.0.159-es firmware-verzió mindössze az áprilisi biztonsági foltot tartalmazza.

Huawei Watch 3

Állítólag azonban arról van szó, hogy az új frissítés a CVE-2022-48314 kóddal jelölt sérülékenységet javítja, amely lehetővé tette a felhasználói megerősítés megkerülését új Bluetooth-eszköz párosításakor.

Az update a Huawei Egészség alkalmazáson keresztül tölthető le, de azt érdemes észben tartani, hogy ez csak akkor lehetséges, ha az okosóra akkumulátora 50 százaléknál nagyobb töltöttségen van. Ahogyan fentebb is írtuk, nem tudjuk egyértelműen megmondani, hogy a te készülékedre mikor érkezik meg a frissítés, de az biztos, ha erre sorra kerül, érdemes mielőbb telepíteni!

Forrás: NotebookCheck