Bluetooth-hívással és állítólagos vérnyomásméréssel érkezett az MK66

Az MK66 megérkezett a Banggood webáruházába, ahonnan végre a globális vásárlóközönség is megrendelheti az egyebek mellett Bluetooth-hanghívást, véroxigénszint-mérést, illetve állítólag vérnyomásmérést is biztosító, szuperolcsó okosórát. Nyilván ezt a vérnyomásmérés dolgot kezeljük fenntartással, de ezt leszámítva egy egészen korrekt készülékről van szó, ami képes kielégíteni az alapvető, hétköznapi igényeket és még az üzemideje is nagyon jó.

Az MK66 egyáltalán nem válogatós, párosítható Android és iOS operációs rendszert futtató mobilokkal, mégpedig Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül. Miután létrejött az összeköttetés a szokásos értesítések kijelzése és multimédiás távirányító funkciók mellett elérhetővé válik a telefonálás is, amelyet az óra beépített mikrofonja és hangszórója tesz lehetővé.

A termék leírás szerint az okosóra képes a pulzusmérés, véroxigénszint-mérés és vérnyomásmérés funkciókra, de utóbbi esetében valószínűleg csak a pulzus alapján történő kalkulálásról van szó, az ilyen megoldások pontossága nem kevés kívánnivalót hagy maga után. A Huawei kínál valódi vérnyomásmérésre alkalmas eszközt, de az ennél jóval többe kerül, másfelől a mérésekhez szükséges egy spéci pumpa is.

Ennek ellenére az MK66 egyáltalán nem egy pocsék portéka, ha a helyén kezeljük, a készüléket hangutasítások révén is tudjuk vezérelni, aztán ott van az 1,85 hüvelykes IPS LCD megjelenítő 240 x 280 pixeles felbontással, illetve az óra belsejében található 400 mAh kapacitású akkumulátor, amely egyetlen feltöltéssel képes 30 napos készenléti időt, illetve általános felhasználás mellett megközelítőleg egy hetes működést biztosítani. A telep töltéséhez mindössze két óra szükséges, a már jól megszokott mágneses kábellel.

Amúgy az okosóra háza fémből készült, apánk pedig szilikonból. Most egészen tűrhető áron rendelhető a készülék, magyar pénzre átszámítva mindössze cirka 14 ezer forintért vihető, ha esetleg érdekel, erre a linkre kattintva tudsz vásárolni magadnak egyet.

Forrás: Banggood