A Xiaomi egy Google Pixel Watch és Samsung Galaxy Watch kihívón dolgozik

A Xiaomi állítólag egy új, Wear OS 3 operációs rendszeren alapuló okosóra kiadását tervezi, amely közvetlenül a Samsung Galaxy Watch 5 és a Pixel Watch kihívójának szánnának. A Xiaomi eddig MIUI Watch OS rendszert használt okosóráin, de a 9to5Google jelentése szerint egy új, teljesértékű Wear OS 3 rendszert futtató, Google Play Szolgáltatásokkal kompatibilis okosórát fejlesztenek a színfalak mögött.

Az új készülék várhatóan ugyanahhoz a Mi Fitness alkalmazáshoz fog kapcsolódni, mint a gyártó többi, nem Wear OS rendszert futtató okosórája, a viselhető eszköz a feltételezések szerint a Xiaomi Watch márkanév alatt fog megjelenni. Ahogy a jelentés rámutat, ez a korábbi órák rajongói számára okozhat majd némi fejtörést, akik valószínűleg eltérő elvárásokat támasztanak majd az újdonságokkal szemben, a széria korábbi tagjai miatt.

Bár a Xiaomi okosórái a funkciók vagy a teljes alkalmazás-ökoszisztéma tekintetében talán nem olyan fejlettek, mint a Google Pixel Watch vagy a Samsung Galaxy Watch 5, lényegesen hosszabb akkumulátoros üzemidőre képesek. A nemrég bemutatott Xiaomi Watch S1 Pro – borítóképünkön –  például akár két hétig is működhet egyetlen feltöltéssel. Ezzel szemben a Wear OS 3 operációs rendszert futtató viselhető eszközök sokszor két napig sem bírják.

A Xiaomi Wear OS 3 rendszert futtató okosórája még valamikor az idén meg fog jelenni. Pontos dátumot egyelőre nem tudni, mint ahogyan a várható ár sem ismert, mi azért reménykedünk abban, hogy barátságos árcédula kerül majd a készülék dobozára. Ilyen kihívók mellett, mint a Google Pixel Watch, vagy a Samsung Galaxy Watch órák, a Xiaomi terméke másképp nem is lehet versenyképes.

Forrás: 9To5Google