A Google Pixel Watch 2 feltűnt a Google Play Console adatbázisában

Most már egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy még az idén megjelenik a Google Pixel Watch 2, amelyről már lehetett hallani néhány szóbeszédet és pletykát. Most még részletesebb betekintést nyerhetünk az okosóra jellemzőibe, köszönhetően a Google Play Console adatbázisának, amiben nemrég feltűnt a készülék.

A Google okosórája az „EOS” kódnevet viseli a fejlesztés ideje alatt, és akárcsak az elődje, 384 x 384 képpont felbontású, kerek kialakítású képernyővel érkezik majd. A megjelenítő jobb oldalán ezúttal is egy forgatható korona foglal helyet, amelynek segítségével a menüben navigálhatunk. Az okosóra kijelzője várhatóan 1,2 hüvelykes lesz, vagyis ugyanakkora marad, és nagy valószínűséggel továbbra is OLED panelt alkalmaznak a gyártás során.

Habár a képernyőn nem nagyon variálnak, az óra belsejében történnek újítások, Exynos helyett Qualcomm lapkakészlet felelhet a Google Pixel Watch 2 meghajtásáért, egészen pontosan a Snapdragon W5+ Gen 1 chipset, amelyet 2 GB RAM egészít ki. A Google Play Console azt is megerősítette, hogy a készülék Android 13 operációs rendszert futtat majd, természetesen Wear OS 4 interfésszel.

Ha hihetünk az eddigi szóbeszédeknek, az okosóra belsejében 306 mAh kapacitású akkumulátor lesz, ami minimálisan nagyobb, mint az első generációs Pixel Watch 294 mAh-s aksija. A készülék támogatni fogja az ultraszélessávú UWB vezeték nélküli protokollt, a szoftvernek pedig részét képezi majd néhány vadonatúj óralap opció is. Sejtésünk szerint a Pixel Watch 2 a Google Pixel 8 okostelefonokkal együtt debütál, valamikor az ősszel.

Forrás: GSMArena