2022-ben jöhet a Google első saját okosórája

A Google végre elkészíti saját, házon belüli okosóráját, amely 2022-ben fog megjelenni a legfrissebb hírek szerint.

A Google-nek régóta vannak saját okostelefonjai, korábban a Nexus, mostanában pedig a Pixel vonal alatt, és egyén termékeket is készítenek, de a vállalat eddig soha nem tervezett saját okosórát, annak ellenére, hogy 2014 óta van ilyen viselhető eszközökre szánt operációs rendszere (korábban Android Wear néven futott, jelenleg Wear OS-ként kell keresni).

Az új okosórán (ami a „Rohan” kódnevet viseli) a Google saját Pixel hardvercsoportja dolgozik. Ez külön működik a Fitbit-től, amelyet a Google az év elején 2,1 milliárd dollárért megvásárolt. A Business Insider beszámolója szerint az új, hamarosan megjelenő Google-óra (az még nem világos, hogy a Google valóban „Pixel Watch”-nak fogja-e nevezni) nagyjából ugyanazt a szerepet fogja betölteni, mint a Pixel telefonok az Android esetében: példát mutat majd mind a fogyasztók, mind a partnerek számára, hogy a Google szoftvere mire képes igazán, ha a megfelelő hardvert kapja. A készülék a The Verge forrása szerint várhatóan többe fog kerülni, mint egy Fitbit, sokkal inkább az Apple Watch-csal versenyez majd.

A Google jelenleg az okosóra-platformjának legújabb iterációján, a Wear OS 3-on dolgozik, ami egyébként már megjelent a Galaxy Watch 4-en, de ez egy erősen átszabott verziót futtat.

Egyébként a Google-nek egy 2019-es jelentés szerint már majdnem volt egy „Pixel Watch” okosórája a múltban. A 2017-ben kiadott LG Watch Sport és LG Watch Style eredetileg a Pixel márka részeként kerültek volna forgalomba, de egy alkalmazott elmondta, hogy a Google hardverfőnöke, Rick Osterloh elvetette az ötletet, mert „nem úgy néztek ki, mint ami a Pixel családba való”.