1,78 colos OLED kijelzővel és 30 napos üzemidővel érkezett a OnePlus Nord Watch

A Nord a OnePlus megfizethető, középkategóriás termékeit magában foglaló sorozata, amely okostelefonok után immáron egy órával gazdagodott, mivel hivatalosan is megérkezett a Nord Watch. A készülék nagy méretű megjelenítővel, fitnesz funkciókkal és akár 30 napos üzemidővel debütált.

Az okosóra téglalap alakú, 1,78 hüvelykes OLED megjelenítővel rendelkezik, amelyen 368 x 448 képpont sorakozik, a panel képfrissítési rátája pedig 60 Hz.

A OnePlus Nord Watch belsejében Bluetooth 5.2 modem található, amelynek segítségével képes csatlakozni a különböző okostelefonokhoz, táblagépekhez. Saját beépített GPS nincs, így a helymeghatározás is csak egy párosított mobil segítségével lehetséges.

Az okosóra pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás, menstruációs ciklus követés funkciókat egyaránt felkínál, illetve 105 mozgásfajtát képes követni. Ezek elviekben vízi sportok is lehetnek, mivel az óra külső borítása IP68 minősítésnek megfelelően áll ellen a víznek és a pornak.

A OnePlus Nord Watch külső borítása cink ötvözetből készült, némi műanyaggal kiegészítve, a szíj pedig természetesen szilikon. Az okosóra belsejében található akkumulátor kapacitása 230 mAh. A gyártói ígéretek értelmében a készülék energiatakarékos üzemmódban képes akár egy hónapig is üzemelni, normál, átlagos felhasználás mellett pedig megközelítőleg 10 napos működés passzírozható ki az óra belsejében lévő akkumulátorból.

A OnePlus Nord Watch már elérhető az indiai vásárlók számára, akik a fekete árnyalatban kaphatják meg a készüléket, helyi pénzből átszámítva megközelítőleg 60 dolláros áron (~26 103 Ft).

Ez az összeg egyébként a bevezető ár, a készülék a későbbiekben olyan 85 dollár körül fog menni, dehogy ez mikortól érvényes, egyelőre nem tudni. Az okosóra állítólag sötétkék színben is meg fog jelenni, de hogy mikor, egyelőre nem tudni. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó, de nagy valószínűséggel ilyen nem is lesz. Persze soha ne mondd, hogy soha!

Forrás: GSMArena